Регистрация

Бългро-руска салата без месо



Бългро-руска салата без месо
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1270

Безмесна руска салата с грах и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вариант на руска салата без месо показва Миро от канала Готвене за начинаещи. Това е зимно предястие, което може да бъде и основно, ако си сипете повечко, защото е мазно, засищащо и съдържа много продукти, сред които варени картофи и яйца, способни да наядат стабилно.

Първо се слагат измитите картофи с обелките в тенджера, заливат се с хладка вода, добавя се щипка сол и се оставят да кипнат на висока температура. После градусите се намалят до умерени и картофите остават да врат докато омекнат напълно. А през това време не се губят ценни минути. В друга тенджера се слагат моркови и яйца. След кипването и на двете са им нужни около 7 минути до готовност. А и докато те се сготвят, в купа се изсипва размразената и отцедена от водата грах и се наситняват киселите краставички.

После се режат морковите и яйцата на сравнително еднакви кубчета. Следва и готовите картофи да се нарежат на хапчици. Остава само да се прибави майонеза и сол и да се разбърка. По желание можете да сложите колбас, магданоз или малко горчица. Вода от буркана с краставички също е вариант, ако салатата ви се вижда суха.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта