Регистрация

Българско мезе от пържено кисело мляко



Българско мезе от пържено кисело мляко
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2359

Панирано кисело мляко с коричка от галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кръчмарско мезе от миналия век, актуално и днес, се готви в Кухнята на Звездев. Това са ефирни хапки от цедено кисело мляко с апетитна коричка от галета. Рецептата звучи странно, но е изпитано вкусна.

Първо цеденото мляко се разбърква с подправки по желание. В три отделни чинии се разпределят брашното, разбитите яйца и галетата. С лъжица се гребва от млечната смес и се изсипва в брашното. Нежно се овалва, докато се превърне в пухкава формичка. После се овалва в разбито яйце, на финала - в галета и се пържи в сгорещено олио до получаването на апетитна коричка.

Можете да сервирате с поръска от копър и да сте сигурни, че разполагате с идеално мезе за бира, вино и дори "твърдо гориво".

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта