Регистрация

Български модерни начини за боядисване на яйца



Български модерни начини за боядисване на яйца
Лесно   |   Порции   |   Видяна: 2195

Как се правят великденски яйца с декупаж, листенца от лук и ластички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

С наближаването на Възкресение Христово мнозина започват да кроят идеи как да боядисат яйцата тази година. На помощ идва и влогърката Милена, в чиито канал da_sgotvim_s_milena виждаме ефектите от четири лесни начина за боядисване на яйца.

1. Боядисване на яйца с лучени люспи - всеки познава тази техника, но мнозина просто слагат люспите в съда, в който ще варят яйцата и чакат обелките на лука да свършат работата си. Вместо това Милена предлага да приберем яйцата заедно с люспите в дамски чорап и да ги стегнем. Сваряваме така и се получават красиви несиметрични шарки с мраморен ефект щом освободим яйцето от чорапа.

2. Декупаж на яйца - тук просто трябва да изрежем орнамент от красива салфетка и с помощта на разбит суров яйчен белтък и четка за рисуване да го залепим върху вече свареното яйце. Може дори яйцето да е боядисано, за да има фон.

3. Увиване на яйца с ластички за коса - тук върху свареното яйце се слагат няколко ластичета за плетене на гривна или фиксиране на плитки. Добре е да са от по-малките. Следва да потопим яйцето в желаната боя и да оставим да се оцвети. После махаме ластичките и на тяхно място са останали интересни обезцветени кръгове.

4. Боядисване на яйца в салфетка - това е лесен и интересен метод за шарени великденски яйца. Просто напоявате салфетката с различни цветове, увивате хубаво свареното яйце в нея и чакате да стане шарено. Ако салфетката има грапавости и неравности в дизайна, те могат да създадат допълнителна красота, отпечатвайки се върху яйцето.

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта