Регистрация

Бутчета с лук в доматен сос с билки

Бутчета с лук в доматен сос с билки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 503

Задушени бутчета на яхния с домати, лук и много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 4 пилешки бутчета (горна и долна част)
  • сол и пипер
  • 4 глави лук
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 600 мл гъст доматен сос
  • 1 с.л. захар
  • 200-300 мл вода (зависи колко е гъст сосът)
  • 1 с.л. сух босилек
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. кориандър на прах
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 люто чушле (по желание)
  • листа пресен магданоз
  • картофено пюре за гарнитура по желание

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата разделете на горна и долна част и обтрийте със сол и пипер. Лука нарежете на кубчета.

2. Сгорещете олиото в голям тиган на силен огън. Положете бутчетата да се запечатат за по 6 минути от страна, като горните сложите първо с кожата надолу. След като са готови, намалете огъня на умерен, а бутчетата прехвърлете в чиния.

3. На тяхно място изсипете лука и пържете 4 минути. Залейте с доматения сос и добавете захар, сол и пипер, босилек, риган, кориандър и мащерка. Пресирайте чесъна и сипете вода. Разбъркайте много добре и оставете да покъкри 10-тина минути.

4. През това време наситнете лютото чушле и щом сте готови с него, го прибавете в ястието.

5. Наместете бутчетата обратно в тигана, като ги покриете със сос. Сложете капак и оставете ястието за 25 минути на умерена температура.

6. Поръсете с листенца магданоз и сервирайте. По желание можете да приготвите гарнитура от картофено пюре, в което да попият апетитните и ароматни сокове на соса.

 

Източниик: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта