Регистрация

Бутчета с вино, гъби и бекон

Бутчета с вино, гъби и бекон
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1261

Пилешки бутчета във винен сос с масло, лук, гъби и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 двойни пилешки бутчета или 1 цяло пиле
  • сол и пипер на вкус
  • 50 г сушени гъби
  • 1 с.л. брашно
  • 1 глава лук
  • 70 г бекон
  • 2 с.л. ром, грапа или друг ароматен алкохол
  • 50 г масло
  • 1/2 ч.л. кайенски пипер
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • 750 мл червено вино
  • 100 г кайма
  • задушени зеленчуци за гарнитура по желание

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата почистете добре. Ако са прекалено големи, разделете на горна и долна част. Обтрийте със сол и пипер и поръсете с брашното.

2. Гъбите накиснете във вряла вода.

3. Лука и бекона наситнете и запържете в 30 г от маслото. Щом лукът омекне, а беконът се посгърчи, налейте 2 с.л. вода и кипнете.

4. Щом водата се изпари, добавете пилешкото и гответе докато се запечати за по около 3 минути от страна.

5. Залейте с ароматния алкохол и фламбирайте.

6. Когато ястието се успокои, подправете с кайенския пипер и индийско орехче и залейте с виното. Захлупете под капак и оставете да къкри 25 минути.

7. Наситнете гъбите. Махнете капака и ги добавете зедно с каймата и останалите 20 г масло. Гответе без капак още 15 минути.

8. Поднесете пилето върху канапе от варени или задушени зеленчуци, като залеете всяка порция с ароматния сос от готвенето.

Източник: lozhka su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта