Регистрация

Бутер банички с кайма и бекон

Бутер банички с кайма и бекон
Средно   |   Порции 16 броя   |   Видяна: 980

Банички от бутер тесто с плънка от кайма, бекон и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г бекон
  • 70 г лук
  • 1 стебло целина
  • 1 скилидка чесън
  • 500 г кайма
  • 40 г галета
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 500 г бутер тесто

Начин на приготвяне:

1. Бекона и лука наситнете, целината нарежете на полумесеци, а чесъна намачкайте.

2. Прехвърлете бекона в сух тиган, сложете на котлона на умерен огън и гответе докато се посгърчи.

3. Добавете лука, гответе още 3 минути при периодично бъркане, вкарайте целината и чесъна и гответе още 2 минути.

4. Изсипете каймата в купа, залейте със запръжката, добавете галетата и 1 яйце, овкусете със сол и пипер на вкус и замесете. Приберете в хладилник за 30 минути.

5. Разделете бутер тестото на 4 дълги парчета и разточете всяко от тях. Разделете каймата на 4 равни (на око) части. Застелете тава с хартия за печене.

6. Вземете парче тесто и парче кайма. От каймата оформете фитил, подобен на сплеснато кебапче. Поставете в тестото и завийте на руло. Намажете краищата с разбито яйце, за да залепнат по-добре. Важно е да залепнат здраво и хубаво.

7. Всеки от така направените 4 фитила разрежете напречно на по още 4 парчета. Подредете с отстояние в тавата.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. Оставете да починат 2 минути и по желание поднесете с доматен сос за потапяне.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта