Регистрация

Брускети с крема сирене и скариди

Брускети с крема сирене и скариди
Лесно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 1659

Парти хапки със скариди и крема сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 багета (франзела)
  • 12-16 сварени или мариновани скариди (не много големи)
  • 250 мл крема сирене (може да си вземете Филаделфия с билки или натурално)
  • 50 г масло
  • 4 скилидки чесън
  • връзка магданоз или копър
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нарежете хляба на филийки. Сипете си малко зехтин в чаша или купичка и с четка намажете хляба. Подредете филийите със зехтина нагоре в тава, застлана с хартия за печене. Печете 8 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

2. Докато хлебчетата се пекат изсипете маслото на стайна температура в купа и с миксер го разбийте на крем. Добавете крема сиренето, разбийте отново.

3. Наситнете листенцата на магданоза, като си запазите листенца за украса, както е показано на снимката. Дръжките може да приберете във фризера за супа или бульон. Скилидкичте чесън обелете и менете през преса или намачкайте в хаванче с малко сол. Добавете към сместа и разбъркайте.

4. Скаридите отцедете от водата, ако има такава.

5. Препечените и леко охладени филийки намажете с крема, отгоре подредете по скарида и украсете с листенце от прясната подправка. Можете да добавите стръкове див лук или по няколко зрънца червен хайвер за допълнителен разкош.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта