Регистрация

Брускета с домати и босилек

Брускета с домати и босилек
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 3061

Вегетарианска брускета с аромат на чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • багета или франзела с кора
  • 3 големи скилидки чесън, 2 счукани, 1 заделена
  • около 1/2 кг домати, разполовени и нарязани със семената
  • пълна шепа листа от босилек (ок. 1/3 ч)
  • зехтин еxtra-virgin  
  • 1/8 ч.ч. балсамов оцет
  • едра сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 190ºС.

2. Сложете филийките в тавичка за печене. Намажете с малко зехтин всяка от тях и печете около 3-5 мин или до златисто-кафяво. След като махнете хляба от фурната, втрийте срязана скилидка чесън върху изпечената страна на всяка филийка и заделете настрана.

3. Сложете доматите в купа, прибавете счукания чесън, балсамовия оцет, зехтин, сол и пипер на вкус. Използвайте едра сол с хубаво качество - кошер, а още по-добре  кристална морска сол Maldon - страхотна е за доматите.

4. Сложете листата босилек едно върху друго и ги завийте на руло. Нарежете го на тънки зелени конфети и ги прибавете в доматената смес.

5. Внимателно разбъркайте всички продукти. Поставете изпечените филийки около купата с доматения сос. Сложете лъжица в купата и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта