Регистрация

Брускети с черен дроб и кисели краставички

Брускети с черен дроб и кисели краставички
Лесно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 1260

Луксозни брускети с паниран черен дроб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200-250 г черен дроб (телешки или свински)
  • 2 с.л. брашно
  • 80 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 4 квадратни филийки хляб
  • 4 кисели краставички
  • 2 скилидки чесън
  • пресен копър
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Дроба разрежете на 16 парчета. Маслото разтопете на водна баня, в микровълнова или на слаб котлон.

2. Разрежете всяка филийка по диагонал на два триъгълника. Застелете тава с хартия за печене и включете фурната да загрява на 180 градуса.

3. Намажете всяко хлебче двустранно с част от маслото. След това подреждайте в тавата. Запечете за 10-тина минути хляба във фурната.

4. Докато филийките се готвят, сгорещете олиото в тиган и добавете маслото.

5. Овалвайте в брашно всяко парче дроб и след това пържете. Вадете върху домакинска хартия. Поръсете със сол и пипер.

6. Изпеченият хляб намажете от едната страна с разполовена скилидка чесън. Втривайте добре.

7. Сглобете брускетите като върху всяка филийка сложите по половин кисела краставичка, нарязана на тънки слайсове. Отгоре сложете по парче дроб и украсете с листенца магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта