Регистрация

Броколи с картофи и гъби в млечен сос

Броколи с картофи и гъби в млечен сос
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1012

Печени броколи с печурки, картофи и лук в сос от разбити яйца с кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 по-големи картофа
  • вода и сол за варенето
  • 1 глава броколи (или 2, ако са много малки)
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. олио
  • 250 г пресни печурки
  • 5 яйца
  • сол и пипер
  • 800 мл кисело мляко с висока масленост

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте добре и сложете в тенджера. Залейте с вода, изчкайте да кипне, добавете 1 с.л. сол и варете докато омекнат наполовина.

2. През това време разделете броколите на съцветия и измийте. Нарежете лука и гъбите на полумесеци.

3. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и изсипете лука. Гответе 5-6 минути докато започне да позлатява. Добавете гъбите и гответе докато пуснат водата си и тя се изпари. Изсипете съдържанието на тигана в йенска тава.

4. Извадете картофите, при необходимост добавете още малко вода в тенджерата или я сменете, ако има нечистотии в нея. Щом водата заври, подсолете и изсипете розичките броколи. Варете 4 минути и отцедете през гевгир. Добавете в йенската тава.

5. Докато картофите се охлаждат си разбийте в купа яйцата с киселото мляко, сол и пипер на гладък крем. След това нарежете картофите на кубчета и ги изсипете при останалите продукти.

6. Залейте с яйчената смес и разбъркайте. Пъхнете във фурна, пуснете на 180 градуса и гответе 40 минути след като температурата на печката достигне тези 180 градуса.

7. Извадете и нарежете на квадрати или правоъгълници като мусака.

 

Източник: YouTube/Frische Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта