Регистрация

Бразилска супа от черен боб

Бразилска супа от черен боб
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3746

Бобена супа с моркови, целина портокали и плодов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч. ч. черен боб
  • 3½ ч. ч. вода или бульон
  • 2 ч. л. сол
  • 1 ч. ч. нарязан лук
  • 1 ч. ч. нарязан морков
  • 1 ч. ч. нарязана целина
  • 6 скилидки чесън, нарязан
  • 3 с. л. кимион
  • 3 с. л. натрошени семена кориандър (или на прах)
  • 2 обелени, нарязани на парченца портокали
  • ½ ч. ч. портокалов сок
  • 1 с. л. шери
  • сокът на 1 лимон
  • 1 с. л. черен пипер
  • 1 с. л. червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Измийте боба и го накиснете, покрийте за 4 часа.

2. Отцедете и прибавете вода или бульон.

3. Прибавете сол.

4. Оставете да заври и след това намалете котлона. Оставете да къкри покрито за 1½ часа.

5. Сотирайте зеленчуците и чесъна.

6. Прибавете кимиона и кориандъра.

7. Варете до омекване на зеленчуците, като прибавяте вода, ако е необходимо.

8. Прибавете зеленчуците към врящия боб.

9. Около 10 мин. преди да бобът да е напълно готов, прибавете резените портокал, портокаловия и лимоновия сок, шерито, черния и червения пипер.

10. Разбъркайте, сложете капака и варете още 10 мин.

 

Източник: wikia.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
3
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта