Регистрация

Борш с чеснови хлебчета

Борш с чеснови хлебчета
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2591

Постна супа с цвекло, поднесена с хляб с аромат на чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За борша:

  • доматено пюре
  • цвекло
  • моркови
  • лук
  • картофи
  • чесън
  • захар
  • зеле
  • малко корен целина
  • оцет
  • сол и пипер
  • дафинов лист

За хлебчетата:

  • 400 грама брашно
  • 160 мл вода
  • 5 грама захар
  • половин пакет суха мая или 10 грама жива
  • 10 мл растително масло

За чесновата глазура:

  • 6 скилидки чесън
  • 3 с.л. масло
  • 3 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Пригответе борша като кипнете вода и в нея варите рендосаното цвекло и доматеното пюре. В мазнината запържете нарязани на кубчета картофите със зелето, чесъна, магданоза, целината, захар, оцет, сол, пипер и дафинов лист. След това прибавете запръжката към цвеклото и оставете да ври докато картофите се разварят напълно.

2. Да се захванем за кнедлите с чесън: От продуктите за тестото замесете тесто, оставете го да втаса, премесете и оформете малки кифлички по около 50 грама всяка. Изпечете ги. 

3. Направете глазурата като разтопите маслото, добавите в него намачкания чесън и накрая водата. Разбъркайте всичко заедно и топнете всяка от кифличките в соса.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта