Регистрация

Богат тутманик и салата с варени яйца



Богат тутманик и салата с варени яйца
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1895

Содена питка с яйца и сирене и практична салата с остатъците от великденската трапеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.05.2016

Две рецепти в едно предложение готвим днес като първо се захващаме с направата на домашен тутманик със сода. Получаваме бърз урок защо содата трябва да се гаси в кисело мляко или друг вид киселина преди да се меси с нея, а след това разбираме какви са пропорциите на яйцата и сиренето спрямо брашното в този български солен хляб с пълнеж. А докато той се пече във фурната се захващаме с няколко варени яйца, за да ги превърнем във вкусна разядка, като ги смесим с наситнена краставица, окъпем ги в горчичен сос и най-накрая ги поднесем по желание украсени с чери доматчета.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта