Регистрация

Боб с кюфтета яхния



Боб с кюфтета яхния
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3544

Бобена яхния с пържени кюфтета и сос от домати и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.09.2016

Това е рецепта за кюфтета с бобен сос или пък може да го разглеждате като боб с кюфтета. Първо се приготвят кюфтаците от свинска кайма, за да бъдат те мазнички и да хармонират с българския вкус и визия на манджичката. За най-добър вкус можете да ги изпържите, но ако желаете, си ги направете и печени. Ако се спрете на барбекю пък, ще придадете на ястието онзи специфичен опушен вкус. След направата на месната част, преминаваме към бобената половина. Прави се запръжка с целина и моркови, в която се добавя червен боб от консерва (или друг вид боб по избор), домати, маслинова паста и подправки. На финала кюфтетата също влизат в тигана, за да покъкрят всички продукти в обща хармония. После остава само да сервирате, като поръсите с наситнен магданоз за красота и свежест.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта