Боб с кюфтета яхния
Бобена яхния с пържени кюфтета и сос от домати и маслини.
Бон Апети
Излъчен на 19.09.2016
Това е рецепта за кюфтета с бобен сос или пък може да го разглеждате като боб с кюфтета. Първо се приготвят кюфтаците от свинска кайма, за да бъдат те мазнички и да хармонират с българския вкус и визия на манджичката. За най-добър вкус можете да ги изпържите, но ако желаете, си ги направете и печени. Ако се спрете на барбекю пък, ще придадете на ястието онзи специфичен опушен вкус. След направата на месната част, преминаваме към бобената половина. Прави се запръжка с целина и моркови, в която се добавя червен боб от консерва (или друг вид боб по избор), домати, маслинова паста и подправки. На финала кюфтетата също влизат в тигана, за да покъкрят всички продукти в обща хармония. После остава само да сервирате, като поръсите с наситнен магданоз за красота и свежест.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ