Регистрация

Пюрирана бобена супа



Пюрирана бобена супа
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1208

Крем супа от боб с пащърнак и целина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.12.2017

Постна крем супа от боб - още едно разнообразие по време на религиозните пости, с което може да се изглезите като си направите традиционната боб чорба по различен и изискан начин. Едва ли тази рецепта ще отнеме повече време за приготвянето си, отколкото обикновените начини за правене на боб със зеленчуци. Но крайният резултат е далеч по-луксозен.

Първо бобът се сварява по познатия начин - кисне 12-24 часа в студена вода, изплаква се и водата се сменя, кипва се, ври 10 минути, отново се сменя водата и се изплакват зърната, налива се нова вода и ври до пълна готовност БЕЗ сол. Готовите зърна се отцеждат от водата на варенето, а част от нея се запазва.

В друга тенджерка със сгорещен зехтин се запържват нарязани на ситно червен лук, чесън печени червени чушки, целина, пащърнак и моркови. Щом започнат да омекват, се налива зеленчуков бульон и се разваряват. Добавя се боба, сол и пипер на вкус, листенца презен магданоз, джоджен и сусамов тахан. Супата се пюрира и се добавя заделения бобен бульон. Сервира се, покапана със зехтин.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта