Бобена салата с месо, чушки и орехи
Грузинска салата Тбилиси - предястие от месо с червен боб, чушки, ядки и лук.
Необходими продукти:
- 400 г колбас или 500 г сварено телешко или пилешко месо
 - 150 г сладки чушки (1 червена и 1 зелена е най-шарено)
 - 2 скилидки чесън
 - 1 люто чушле по желание
 - 50 г орехи
 - 350 г червен боб от консерва (отцедено количество)
 - 1/2 глава червен лук (около 50 грама)
 - 2 с.л. ябълков оцет
 - вряла вода
 - 1/2 ч.л. сол
 - 1/2 ч.л. черен пипер
 - 30 мл зехтин + 1 с.л. ябълков оцет
 - връзка магданоз
 
Начин на приготвяне:
1. Сложете месото да се свари - ако е пилешко филе - варете на умерен към слаб огън за 35 минути, ако е телешко - ще му трябва един час.
2. През това време измийте и почистете чушките и ги нарежете на тънки надлъжни лентички. Изсипете в купа.
3. Наситнете лютото чушле, намачкайте чесъна и минете орехите през чопър или нарежете. Добавете в купата заедно с отцедените зърна от червения боб.
4. Червения лук нарежете на тънки полумесеци, изсипете в малка съдинка, залейте с 2 с.л. ябълков оцет и с вряла вода. Оставете да се маринова за 10-20 минути.
5. Месото нарежете на тънки дълги ленти и прибавете към останалите продукти. Отгоре поръсете наситнените листа на магданоза и отцедения от маринатата лук.
6. Овкусете със сол, пипер, 1 с.л. оцет и зехтина. Разбъркайте добре и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ