Регистрация

Бобена салата със свежи аромати

Бобена салата със свежи аромати
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 11972

Свежа гарнитура с фасул, червен лук, целина и джоджен.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама боб - бял, шарен, смилянски или какъвто искате
  • 3 глави червен лук
  • 1 връзка магданоз
  • 2-3 листа целина
  • 5-6 стръка пресен джоджен, ако няма 2 с.л. сух джоджен
  • ½ ч.л. черен пипер
  • Сол на вкус
  • 3-4 с.л. оцет
  • Растителна мазнина по избор, вид и количество
  • 1 с.л. зеленчукова пикантина или сол

Начин на приготвяне:

Кипвате боба като изхвърляте първата и втората вода. След което го варите до готовност. Към края, когато е почти сварен, добавяте сол на вкус. Така ще я поеме в себе си. Ако я добавите в самото начало на варенето, ще удължите времето му.

Отцеждате го и добавяте към него нарязания на тънки шайби червен лук. Може да махнете външния най-твърд слой на лука. Добавяте и останалите продукти и внимателно разбърквате, за да се запази целостта на бобените зърна.

Консумирате салатата след като престои, поне 1-2 часа в хладилника.

Добър апетит!

салата с варен боб, лук и пресни подправки

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта