Регистрация

Блъди Мери с бекон и кисели краставички



Блъди Мери с бекон и кисели краставички
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1330

Оригинален коктейл Блъди Мери с помпозна украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Приветстваме новия канал във v-box7 - cocktails_studio, който обещава да радва феновете си с оригинални рецепти за едни от най-известните и прекрасни коктейли. Така всеки ще може сам вкъщи да си спретне чаша приятна напитка. Авторите от коктейлс студио решеват да заложат на коктейл Блъди Мери за свое първо видео, като не пестят разбиране и идеи, за да напрвят една стилна напитка с доматен сок и водка, украсена със сослен пръстен, резени кисела краставичка, печен бекон и лимон. Но укрсата бледнее пред вкуса. Ето как да постигнете и него.

Тъй като най-много време отнема термичната обработка на бекона, започваме с него. Лентите се подреждат в тава, застлана с хартия за печене, намазват се със сос уорчестър и се поръсват с черен пипер. После се запичат на 200 градса за 40 минути. Правим си и ринг от сол по ръба на чашата, като го намазваме с резен лимон и след това отпечатваме в купичка със сол. Изстискваме си отделно доматен и лимонов сок. А после преминаваме към същинската сглобка.

В чаша с лед се изсипва водката, лимоновия сок, табаско сос, сос уорчестър и доматения сок. Декорираната със сол чаша също се пълни с лед. Следва да пресипем няколко пъти напитката от една в друга чаша, а накрая да я прецедим в чашата с ринга. Отгоре слагаме стебло целина, резени кисела краставичка, слайс печен бекон и парче лимон. После овкусяваме със сол и черен пипер и боцваме сламката. Готово е за поднасяне - гледайте точно как се прави във видеото:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта