Регистрация

Бишкоти с боровинки и шам-фъстък

Бишкоти с боровинки и шам-фъстък
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4185

Боровинкови бишкоти с ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ чаша сушени боровинки
  • ½ чаша вряла вода
  • ½ чаша шам-фъстък, без сол и в изваден от черупката
  • 3 чаши обикновено брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • ¼ ч.л. сол
  • 4 ч.л. обезсолено масло, размекнато
  • 1 чаша захар
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 яйца + 1 разбито яйце за намазване

За добавки:

  • брашно за набрашняване на повърхността за месене и захар за поръсване (по желание)

Начин на приготвяне:

Тази рецепта е взета от наръчника за печене на Марта Стюърт.

1. Залейте с вряща вода сушените боровинки и ги оставете да се киснат за 15 минути. Отцедете и оставете настрани.

2. Загрейте фурната на 190 градуса.

3. Нарежете на груби парчета шам фъстъка (ако са прекалено малки, оставете ги така без да ги режете)

4. Пресейте заедно брашното, бакпулвера и захарта и оставете настрани.

5. Разбийте маслото и захарта до получаване на лека и пухкава смес.

6. При тях добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко добавено яйце.

7. Добавете ваниловия екстракт и разбъркайте добре.

8. На слаба скорост на миксера, внимателно добавете брашняната смес и разбивайте, докато всичко се смеси.

9. Разбъркайте вътре боровинките и шам-фъстъка.

10. На набрашнена повърхност, сложете готовото тесто и го разделете на 2 части. Ще се оплеска доста, тъй като тестото е доста мокро и лепливо. Просто използвайте колкото брашно е нужно, за да стане тестото подходящо за месене (аз използвах доста).

11. Оформете в дълго руло и го сложете на тава с хартия за печене отдолу, като леко натиснете повърхността, за да го сплескате малко.

12. Направете същото с останалото тесто. Оставете достатъчно място между рулата, защото ще се надигнат по време на печенето.

13. Преди да ги сложите в предварително загрятата фурна, намажете ги леко с разбито яйце (по желание – поръсете обилно със захар).

14. Печете за около 25 минути, докато станат леко златисти.

15. Извадете от фурната и оставете леко да се охладят.

16. Междувременно намалете фурната на 150 градуса.

17. Докато още са топли, с помощта на назъбен нож нарежете рулата на тънко или по-дебело, както искате. Аз се опитах да нарежа моите възможно най-тънко, което не е много лесно и бишкотите ми се получиха малко буцести.

18. Сложете нарязаните кръгчета на тава за печене и върнете във фурната за 15-20 минути. Дръжте ги под око, и когато станат златисти и сухи, ги извадете.

19. Оставете ги да се охладят напълно върху поставка, преди да ги сложите за съхранение в херметическа кутия.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта