Регистрация

Бифтек с гъби и сос от мед и горчица

Бифтек с гъби и сос от мед и горчица
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4067

Говеждо с подправки и сос "Уорчестър".

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г бифтек
  • 150 г гъби
  • 1 глава нарязан лук
  • 5 с. л. мед
  • 2 с.л. горчица
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • микс сушени подправки
  • сос „Уорчестър”

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте телешкото в горчицата, солта и черния пипер за 20 минути.

2. Запържете в тиган на силен огън бифтека от двете страни за по 2 минути.

3. Сложете бифтека във фурната и печете 10 минути на 150 С (средно изпечен).

4. Загрейте малко зехтин в един тиган и запържете лука и гъбите докато омекнат.

5. Овкусете ги с микса сушени италиански подправки и малко сос „Уорчестър”. Разбъркайте меда с горчицата и прибавете към вече сготвените гъби и лук.

6. Извадете бифтека от фурната и го сервирайте с гъбите и соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта