Регистрация

Бискочикос - детски бисквитки

Бискочикос - детски бисквитки
Средно   |   Порции 12-15   |   Видяна: 3915

Бисквитки с глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За бисквитките:

  • 6 ч. ч. брашно, плюс допълнително за разточване
  • 1 с. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. сол
  • 450 г свинска мас
  • 1 1/2 ч. ч. захар
  • 1 с. л. анасоново семе
  • 1/2 ч. ч. бренди

За топинга:

  • 1/4 ч. ч. захар (цветна захар по желание)
  • 1 с. л. смлян канела

Начин на приготвяне:

1. Около един ден преди да направите бисквитките, смесете брендито с анасоновото семе в малка порцеланова или глинена порционна купичка за печене или друг малък съд. Покрийте и оставете на стайна температура докато сте готови за приготвянето на бисквитите. Можете да го направите до 3 дена предварително.

2. Загрейте предварително фурната на 180°C.

3. Пресейте брашното с бакпулвера и солта.

4. Сложете свинската мас в купата на миксер и разбъркайте. Прибавете захарта и бъркайте докато се разбие добре и стане пухкава.

5. Разбийте яйцата със сместа с бренди и анасон до хомогенност. Прибавете към тях свинската мас и бийте до хомогенност.

6. Прибавете сместа с брашното малко по малко, докато се обедини добре. Може да отнеме време, особено ако не използвате миксер.

7. Покрийте с брашно работната си повърхност и обърнете тестото отгоре. Направете го на топка и разточете на около 7 мм. Нарежете с формички за бисквитки и прехвърлете в тавичка за печене, покрита с пергаментова хартия.

8. Разбъркайте продуктите за топинга и поръсете щедро върху приготвените бисквитки.

9. Печете 10-12 мин., докато леко покафенеят по краищата. Преместете върху решетка за охлаждане веднага за поне десет минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта