Бисквити с парченца шоколад и ядки
Домашни бисквитки, с които можете да посрещнете приятели за кафе.
Необходими продукти:
- 2 1 / 4 ч. ч. универсално брашно
- 1 ч. л. сода за хляб
- 1 / 2 ч. л. сол
- 1 ч. ч. масло, на стайна температура и нарязано на кубчета
- 1 ч. ч. захар
- 1 ч. ч. светло кафява захар
- 2 ч. л. ванилов екстракт/есенция
- 2 големи яйца
- 2 ч. ч. средно сладък шоколад, натрошен
- 1 / 2 ч. л. индийско орехче (по желание)
- 1 ч. ч. нарязани орехи (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180 С.
2. Смесете в средно голяма купа брашното със содата за хляб, индийското орехче и солта.
3. В дълбока купа разбийте маслото със захарта и кафявата захар до получаването на лека пухкава смес. Прибавете ванилията и яйцата, едно по едно, и разбъркайте докато се смесят с маслото и захарта.
4. Прибавете сухите съставки постепенно към мокрите като и бъркайте с шпатула докато се смесят добре. След това прибавете шоколадовите парченца и ядките и разбъркайте леко колкото да се посмесят.
5. Сложете на разстояние и в ненамазнена тава по една супена лъжица от сместа. Печете 8-12 минути или до бледо златисто. Оставете бисквитите да се охладят минутка в тавичката, след което ги прехвърлете върху решетка, за да изстинат напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ