Регистрация

Шоколадови бисквити с овесени ядки

Шоколадови бисквити с овесени ядки
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 13014

Хрупкави бисквити с шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. (125 г) неосолено масло
  • 170 г тъмен шоколадов чипс
  • 1 ч.ч. (250 мл) брашно
  • 1/2 ч.ч. (125 мл) тъмна кафява захар
  • 125 г 70% или повече тъмен шоколад
  • 1/2 ч.л. (2.5 мл) сода бикарбонат
  • 1/4 ч.л. (1.25 мл) морска сол
  • 1/4 ч.ч. (125 мл) пудра захар
  • 1 1/4 ч.ч. (310 мл) овесени ядки
  • 1 яйце на стайна температура
  • 1/2 ч.л. (2.5 мл) бакпулвер
  • 1/2 ч.л. (2.5 мл) есенция от ванилия
  • 3/4 ч.ч. (95 мл) неосолени натрошени ядки по избор (фъстъци, бадеми, орехи, макадамиа)

Начин на приготвяне:

1. Смелете овесените ядки на фино брашно в блендера.

2. Разбийте на крем маслото и захарта.

3. Прибавете яйцето и ванилията и смесете с брашното, овесените ядки, солта, бакпулвера и содата.

4. Прибавете шоколада, ядките и шоколадовия чипс.

5. Направете топчици с големина 40 мм и сложете в намаслена тавичка на разстояние една от друга около 5 см.

6. Печете в умерена фурна (180ºC) за 10 мин.

7. Когато се изпекат, оставете да се охладят върху решетка за 10-15 мин. преди да поднесете или да приберете за съхранение в херметически затварящ се буркан за няколко седмици.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта