Регистрация

Бисквитени сърца с крема сирене



Бисквитени сърца с крема сирене
Средно   |   Порции 16-24 броя   |   Видяна: 874

Бисквити - сърчица с украса за Свети Валентин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Дали за Празника на влюбените, за Деня на жената - 8-ми март или пък просто като комплимент към любимия човек, направата на романтичен десерт трогва половинката. Затова в канала Dazzle Spoon предлагат лесна рецепта за маслени сърца с украса от крем сирене, сметана и пудра захар. Тези любовни бисквити се топят в устата, имат силен маслен аромат и се приготвят доста лесно, особено ако не правите глазурата.

Тестото се замесва като брашното се стрива на ръка с разтопено на стайна температура масло. Следва да се поръси захарта, да се добавят яйце и жълтъци и всичко това се превръща в тесто. Ако е прекалено лепнещо и меко, прибертее в найлонов плик или стреч фолио в хладилника за 20-тина минути. После тестото се разточва на тънка кора и с формичка се изрязват сладките. Точните продукти за тестото и глазурата ще видите в клипа, който показва подробно стъпките на месене, печене и украса.

Изрязаните курабийки се подреждат с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се за 10-12 минути на 190 градуса в предварително загрята фурна. Не трябва да потъмняват по краищата. След изваждане от печката ще са още меки и ронливи, затова търпеливо ги изчакайте да се охладят. А после можете да украсите със смес от крем сирене, заквасена сметана и пудра захар, да покапете с разтопен шоколад или да оставите в натурален вид.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта