Регистрация

Сърца от кренвирш с яйце

Сърца от кренвирш с яйце
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 7117

Как се прави сърце от кренвирш и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 кренвирша
  • 6 яйца
  • 100 грама натрошено сирене
  • 100 грама настърган на едро кашкавал
  • 60 грама масло
  • 2 супени лъжици кисело мляко
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Обелваме и срязваме кренвиршите по дължина, но не до края – (около 2 см. без да се режат). Сгъваме ги като сърце, около неразрязания край, а другите краища забождаме с клечка за зъби. Така оформените кренвирши-сърца подреждаме в тавичка, предварително намазана с масло. В купичка разбиваме 2 от яйцата и ги смесваме със натрошеното сирене, настъргания кашкавал, киселото мляко, разтопеното масло, солта (но малко, защото всички съставки са солени) и черния пипер. С тази смес запълваме празнината на сърцата и върху всяко едно чукваме по едно цяло яйце. Запичаме в умерена фурна (180 градуса) до готовност.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта