Регистрация

Белтъчено тесто за гофрети

Белтъчено тесто за гофрети
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 4521

Обикновени гофрети - вълшебна закуска, която близките ви обожават.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаши брашно
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 2.5 супени лъжици захар
  • 3 жълтъка
  • 1.5 чаша мляко
  • 1 супена лъжица ванилова есенция
  • 100 гр разтопено масло
  • 3 белтъка, разбити на сняг

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте гофретника.

2. В голяма купа смесете пресятото брашно, захарта и солта.

3. В друга купа смесете млякото, жълтъците и ваниловата есенция.

4. Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте, но не прекалено.

5. Сложете бакпулвера.

6. Забъркайте и разтопеното масло.

7. Внимателно добавете разбитите белтъци. Не прекалявайте с разбъркването.

8. Напръскайте гофретника със спрей за печене и внимателно излейте ¾ или цяла чаша смес вътре.

9. Приготвяйте докато станат златисти и сервирайте с предпочитаните от вас гарнитури.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта