Регистрация

Белтъчено руло със сметана и ягоди



Белтъчено руло със сметана и ягоди
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2202

Плодово руло с белтъчен блат и плънка от маскарпоне и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.04.2017

С останали белтъци от приготвянето на други ястия можем да си направим блат, който да послужи за основа на ежедневни или елегантни сладкиши без брашно. В тази рецепта Лора и Стоян правят лесно руло, като за негова вита основа разбиват белтъци със захар, оцет и царевично нишесте. Пухкавата текстура се намазва на дъното на тава и се запича.

А докато блатът се готви, правим крем като смесваме разбита с ванилия сладкарска сметана със сирене маскарпоне. Следва да намажем с част от крема и да скрием в него плодове. Водещите решават да подходят ексцентрично като се спират на малини, боровинки, ягоди и маракуя, но можете да използвате каквито плодове харесвате или да се съобразите със сезонните дарове на природата на пазара.

Завитото руло се украсява с още плодове и листенца мента и се поднася като десерт, следобедна закуска или компания ктм чаша кафе.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта