Регистрация

Белтъчено руло със сметана и ягоди



Белтъчено руло със сметана и ягоди
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2512

Плодово руло с белтъчен блат и плънка от маскарпоне и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.04.2017

С останали белтъци от приготвянето на други ястия можем да си направим блат, който да послужи за основа на ежедневни или елегантни сладкиши без брашно. В тази рецепта Лора и Стоян правят лесно руло, като за негова вита основа разбиват белтъци със захар, оцет и царевично нишесте. Пухкавата текстура се намазва на дъното на тава и се запича.

А докато блатът се готви, правим крем като смесваме разбита с ванилия сладкарска сметана със сирене маскарпоне. Следва да намажем с част от крема и да скрием в него плодове. Водещите решават да подходят ексцентрично като се спират на малини, боровинки, ягоди и маракуя, но можете да използвате каквито плодове харесвате или да се съобразите със сезонните дарове на природата на пазара.

Завитото руло се украсява с още плодове и листенца мента и се поднася като десерт, следобедна закуска или компания ктм чаша кафе.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 366
  2. ЯЙЦА
  3. ги
  4. 600
  5. ПИЛЕ
  6. 36
  7. 538
  8. osi
  9. пюре
  10. dazzle

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта