Регистрация

Безглутенов сладкиш с кафе и ябълково пюре

Безглутенов сладкиш с кафе и ябълково пюре
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 6623

Кекс с кафе и глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За безглутеновото брашно:

  • 2 ч бяло оризово брашно
  • 2/3 ч картофено нишесте
  • 1/3 ч брашно от тапиока

За блата:

  • 1/4 ч масло или маргарин, размекнато
  • 2/3 ч кафява захар
  • 1 яйце
  • 1 ч ябълково пюре
  • 1 ч безглутенова брашнена смес
  • 1 ч.л. безглутенов бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч подсладено силно кафе

За бялата глазура:

  • 250 мл леко соево мляко (обезмаслено или пълномаслено)
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. бяла захар
  • смляно кафе за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 175°C. Намаслете тавичка за печене с размери 22x33 см.

2. В средно голяма купа смесете маслото, кафявата захар и яйцето до гладкост. Прибавете ябълковото пюре. Разбъркайте брашното, бакпулвера и солта и прибавете към сместа с ябълковото пюре и бъркайте докато се обединят хубаво.

3. Разпределете равномерно в приготвения съд. Печете 35-40 мин. в предварително загрятата фурна. Изчакайте да се охлади напълно.

4. В средно голяма тенджера смесете млякото, царевичното нишесте и захарта. Разбъркайте до хомогенност и сложете на слаб огън. Бъркайте постоянно около 5 мин. Не оставяйте да заври - затова трябва да бъркате непрекъснато. Махнете от огъня, когато се сгъсти.

5. Изсипете силното кафе върху блата и намажете с бялата глазура. Оставете в хладилника за през нощта.

6. Преди да поднесете нарежете сладкиша на квадрати и сложете в чиния за сервиране, поръсете със смляно кафе.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта