Регистрация

Безалкохолна напитка от сушени плодове



Безалкохолна напитка от сушени плодове
Лесно   |   Порции 1,6 литра   |   Видяна: 1172

Инстантен компот от сушени плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ошаф за пиене - това е любимата сладка зимна супа от сушени плодове, която можете да прецедите и сервирате като компот от сушени плодове. Как да я приготвите, показва каналът Dazzle Spoon. А ако не искате да изхвърляте сварените плодчета след направата на напитката, можете да ги пюрирате с малка част от течността, за да се превърнат в пистил. Него пък можете да намажете на филийка като мармалад или да смесите предварително с мед, за да се получи идеален сладък крем за мазане на хляб.

За направата на ошафа се кипват 2 литра вода и в тях се разтварят 100 г захар. Ако не желаете да ползвате захар за полезната напитка, след сваряване и охлаждане можете да добавите 100 мл мед докато е с телесна температура. Така става по-полезно. А щом водата кипне, пуснете в нея сушени плодове - каквито имате - ябълки, круши, сини сливи, кайсии, дюли, череши. После оставете да къкри на слаб към умерен огън за половин час.

Ароматизирането на напитката също е по желание. Ако не разполагате с листенца индрише, можете да изберете между канела, джинджифил и карамфил или да комбинирате ароматите. Представете си кой дъх на питието най-много би ви допаднал. Гледайте видеото и взимайте смело идеи и от там.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта