Регистрация

Бебешка храна с плодове и зеленчуци

Бебешка храна с плодове и зеленчуци
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2854

Здравословна бебешка храна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • плодове и зеленчуци
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Сварете на пара плодове и зеленчуци. Нарежете ги на равни парчета, сложете ги в кошницата на уреда за готвене на пара в около 3 см вряща вода, покрийте и гответе докато омекнат достатъчно - така, че острието на ножа да влиза лесно. Прехвърлете ги в купата на кухненския робот, прибавете вода колкото е необходимо и пюрирайте до хомогенност.

2. Изпечете богати на скорбяла оранжеви и жълти зеленчуци, като сладки картофи или зимна тиква. Разрежете ги наполовина, обелете ципата с нож, сложете ги в тиган за печене с малко вода (1/2 см) и изпечете на 180°C за около час (картофите може и до 2 часа, за да са по-сладки). Отстранете ципата, сложете зеленчуците в кухненския робот, прибавете вода и пюрирайте.

3. Сварете варивата преди да ги пюрирате в блендера с необходимото количество вода (или пълномаслено органично кисело мляко ако бебето е навършило 8 месеца). За замразени зеленчуци като сладък грах или едамаме са необходими само 3-5 мин.; Сухите кафяви и червени зеленчуци отнемат повече време, за да се сварят. Можете да направите на каша кафявите, с помощта на вилица или уред за мачкане на картофи, за по-интересна текстура.

Може също да приготвите месо за бебето след навършване на осем месеца. Използвайте нетлъсти, органични меса, като телелешко или пилешко, поширайте докато са съвсем готови и пюрирайте с вода.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта