Регистрация

Барфи - индийски млечни хапки с ядки



Барфи - индийски млечни хапки с ядки
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1263

Индийски млечен десерт с розова вода и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.12.2017

Индийски десерт от мляко и розова вода правят Лора и Стоян като показват лесен екзотичен сладкиш или малки млечни хапки, поръсени с ядки, които пленяват с вкус и визия и се приготвят за броени минути. В рецептата се използва пречистено масло ги, но можете да постигнете ефекта и с обикновено качествено немско масло.

Маслото се изсипва в касерола и се разтапя. Към него се налива прясно мляко и се добавят мляко на прах и захар. Сместа се бърка докато захарта се разтвори и консистенцията стане на гъсто картофено пюре. После се налива розова вода и отново се готви до сгъстяване. Не усилвайте прекалено огъня, за да не загори.

Тавичка се намазва с масло и в нея се пресипва млечната смес. После се заравнява с шпатула и се поръсва с наситнени ядки. Прбира се в хладилник да стегне за 1 час. Остава само да нарежете на хапки и да поднесете като десерт или домашни бонбони, в които гостите ви едва ли ще познаят какво точно има.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта