Барбекю бутчета с майонезен сос
Бял барбекю сос за печено пилешко месо.
Бон Апети
Излъчен на 31.05.2018
Тарикатски пилешки бутчета с хрупкава коричка и маслен сос от бяло вино, поднесени с гарнитура от богато картофено пюре със сметана, левурда и спанак и покапани със сос от майонеза, мед и ароматни подправки готвят Лора и Стоян, за да накарат сетивата да копнеят за това вкусно основно и разбиваща компания за бира.
Приготвя се вълшебен бял сос барбекю от майонеза с хрян, лимонова кора, оцет, мед, лук на прах и лют пипер. Бутчетата се подреждат в тава, налива се бяло вино, овкусяват се със сол, пипер и риган и върху всяко се поставя по бучка масло. Пекат се на 160 градуса дълго време, като периодично се поливат със соса.
А докато пилешкото се готви, можете да си направите и вкусната гарнитура, като сготвите картофки на пара, след това ги намачкате и смесите с наситнен спанак и левурда. Добавките за пюрето са още масло, част от соса и заквасена сметана. Сол и пипер на вкус и имате идеално ястие с пилешко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ