Регистрация

Бутчета в сметана с чесън и масло



Бутчета в сметана с чесън и масло
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1027

Печени пилешки бутчета в сметанов сос с аромат на чесън и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Модерни пилешки бутчета по лесна и много вкусна рецепта се готвят в канала Tasty, за да бъдат апетитен мотив за домакините да зарадват семейството си с вкусна и питателна вечеря. По желание можете да поднесете ястието с ориз, за да се заситите още по-добре.

Бутчетата се овкусяват със сол и пипер и се запържват в тиган със сгорещено масло, като първо се поставят с кожата надолу. След 2-3 минути се запечатват и от другата страна, махат се от тигана и в него се пържи с още масло наситнения чесън. Налива се пилешки бульон и течна животинска сметана, добавят се сушени домати, сух риган и пресен босилек. Това е кулинарна идилия. Връщат се бутчетата в ястието, а то се запича за 20 минути във фурна. Затова е добре да готвите в съд с огнеупорни дръжки.

Остава да сервирате, като по желание можете да украсите с още листенца пресен босилек. Ако не сте предвидили ориз, то малко пухкав хляб за топкане на сметановия сос няма да дойде зле. Как се прави ястието - гледайте във видеото по-горе. А какви са точните продукти, пропорции и стъпки на готвене - прочетете ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта