Регистрация

Баница с тиквички, яйца, сирене и масло



Баница с тиквички, яйца, сирене и масло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 774

Различна баница с плънка от яйце, сирене, тиквички, масло и хлебни трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Нестандартна баница с плънка от зеленчуци, яйца и сирене, добавка на кисело мляко, хлебни трохи и много масло прави Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Кулинарното произведение може да се нарече и пай от тиквички със сирене и готови кори, а приготвянето е сравнително лесно и бързо.

Първо се рендосват тиквичките и се посоляват, за да имат време да си пуснат водата. А докато го правят, в купа се разбиват яйца с кисело мляко и се смилат в чопър 1-2 филии стар хляб. Разтопява се масло и се започва лесното редене на баницата.

В неголяма правоъгълна тава се поставя кора за баница, сгъната на две. Маже се с масло, слага се втора, пак се маже с масло, следва трета кора и отново масло. После се поръсва с половината трохи, отгоре се разпределя отцедената от течността тиквичка и следва да се поръси с натрошено сирене. Ако обичате да има повечко, сложете смело. Залива се с разбитите яйца с мляко, поръсва се пак с трохи и следват още три двойни намаслени пласта тесто - както се направи в основата. На финала се нарязва на няколко места и се пъхва за 35-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.

А после остава да хапнете вкусна и нетипична баница тип европейски пай. Гледайте видеото на Звездев по-горе, за да разберете точните продукти и стъпки на направа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта