Регистрация

Баница с извара и печени чушки



Баница с извара и печени чушки
Лесно   |   Порции 20-тина хапки   |   Видяна: 1431

Банички с извара, зеленчуци и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.10.2017

В наякой части на България сервират разядка от печени чушки с извара и магданоз. На Лора и Стоян им хрумва обаче малко по-щура кулинарна идея - да напълнят малки банички с тази смес и да превърнат обикновеното народно предястие във вкусен ордьовър или закуска. Вместо малки банички, можете да си направите една голяма баница, като просто удвоите количествата на продуктите, навиете 4 рула и ги сложите да се пекат, както се прави реден тиквеник или щрудел.

Започваме с плънката и по-точно с неприятната част от нея - изпичането и обелването на червените чушки. След това се почистват и нарязват на кубчета, а после се прехвърлят в купа. Продължаваме като в съда добавяме наситнен магданоз, галета, която да попие течността от чушките, извара, рендосан пармезан или обикновен кашкавал и смлени в блендер орехи. Посоляваме и разбъркваме хубаво.

Застиламе си тавичка с хартия за печене, а четири готови точени кори за баница намасляваме и лепим една върху друга. След това намазваме с плънката и завиваме на руло. По желание рулото се разрязва напречно на по-малки рулца, които се подреждат в тавата и се намасляват. Можете да поръсите и със семена за разкош. Остава да запечете на 180 градуса - малките банички за 15 минути, а ако правите по-голяма баница - за 20-25 минути. След това е готово за сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта