Регистрация

Бананови палачинки с ванилия и сметана



Бананови палачинки с ванилия и сметана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1535

Модерни палачинки с банани и карамелизирани плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Банановите палчинки са вкусна домашна храна, която може да накара и злоядите дечица да похапнат на корем. А ако става въпрос за възрастните - те просто ги обожават. Кулинарната влогърка Милена предлага да разнообразим традиционните бабини палчинки с една по-модерна и сладка идея, като просто добавим намачкани банани в тестото. Уникално апетитно и много различно. Опитвалите могат да потвърдят.

Започваме със сухите съставки като пресяваме брашното и го смесваме с бакпулвер, щипка сол, ванилия и захар. В друга купа подготвяме мократа част - първо разбиваме яйцата, след това добавяме прясно мляко. На трето място намачкваме бананите. Накрая изсипваме мокрите при сухите съставки... или поне така прави Милена, но ние съветваме постепенно да вкарате сухите съставки при мокрите, за да си спестите голяма част от бъркането за разпада на бучките. Ако ползвате миксер, ще ви е по-лесно. После се добавят намачканите банани и киселото мляко и се джурка още малко до получаването на сравнително (няма как да стане превъзходно) гладка смес.

Следва в леко намазнен тиган, загрят на умерена температура, да изпечем двустранно палачинките. Има правило при готвенето на бананови палачинки - правете ги по-малки и по-дебели от обикновените, защото се обръщат по-трудно и текстурата им е по-разпадлива. След като приключите с последната палачинка можете да си направите и вкусни карамелизирани банани, като резнете в тигана още малко масло, изсипете в него банани, нарязани на кръгчета и след това ги залеете със захарен сироп. Става доста апетитно. Можете просто да използвате мед или течен шоколад за поднасяне - също е идеално. А защо не опитате и трите вида, за да знаете за следващия път кое ви харесва най-много.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта