Регистрация

Въздушни японски палачинки с бити белтъци

Въздушни японски палачинки с бити белтъци
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1796

Въздушни палачинки с ванилия и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. мляко
  • 35 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • ванилия
  • 2 белтъка
  • 1/2 ч.л. лимонов сок
  • 20 г пудра захар
  • 1 ч.л. олио
  • мед и пудра захар или друго по желание за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Жътлъците разбийте на ръка с млякото. Добавете брашното, бакпулвера и ванилията и бъркайте с вилица докато се получи гладък крем.

2. Белтъците разбийте на пяна с миксер. Добавете лимоновия сок и пудра захарта и продължете да разбивате докато се получи гъст крем. Когато обърнете купата, не трябва да помръдва.

3. На части добавяйте белтъците в жълтъчната смес и бъркайте нежно с шпатула докато се получи еднородно въздушно тесто.

4. Намажете дъното на тиган с няколко капки растителна мазнина или масло. После подгрейте. Изберете тиган, който има капак.

5. Със супена лъжица сипете на три места по 1 лъжичка от сместа. Оставете за 1 минута на умерен към слаб огън, добавете по втора лъжица отгоре, захлупете с капака, гответе една минута, после отгоре сложете и по трета лъжица от сместа, захлупете пак и печете 2:30 минути. С шпатула обърнете палачинката и печете под капак още 2:30-3 минути.

6. Готовите палачинки покапете с мед и поръсете с пудра захар. Можете да поднесете също с бита сметана, плодово сладко или пресни плодове.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта