Регистрация

Балкански айвар от печени чушки



Балкански айвар от печени чушки
Лесно   |   Порции 3 буркана   |   Видяна: 3684

Айвар с патладжани и люти чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.09.2017

Лют айвар или печени чушки в буркани показват Лора и Стоян, като дават идея как да си направим страхотна зимнина от пържени зеленчуци, която е идеалната пикантна разядка и може да се хапне още на мига, без въобще да стига до бурканите. Този айвар може да замени обичаното кьопоолу, защото доста прилича на него. А пикантната нотка го прави освен идеална гарнитура и перфектен сос за мазане на филийки. Ето и как се готви айвар:

Първо червени чушки и няколко люти чушлета се изпичат и се увиват в хартия и найлонов плик, за да могат да бъдат обелени по-лесно. Към тях по желание се добавя и един патладжан, който влиза във фурната или се пече на грила цял, без да се бели и обезгорчава. След това чушките и патладжана се обелват, нарязват и поставят в гевгир, за да се отцеди течността от тях. После сгорещяваме олио и запържваме нарязаните на ситно зеленчуци. Добавяме сол на вкус и по желание прибираме в стерилизирани буркани.

А можете също така да сервирате на момента с препечен хляб, крекери или просто вилички за боцкане, като обогатите тази салата от печени зеленчуци с няколко скилидки чесън и наситнен пресен магданоз. Страхотно мезе, нали?

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта