Регистрация

Баджи - панирани яйца в тесто



Баджи - панирани яйца в тесто
Средно   |   Порции 12 хапки   |   Видяна: 5503

Хапки от панирани варени яйца със сос Райта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.01.2017

Ето поредната индийска рецепта, която едновременно изумява с ексцентричността си и привлича с мисълта за крайния резултат. Рохко сварени яйца се овалват в оризово брашно, а след това в пикантна панировка от подлютено и богато на подправки нахутено брашно. Пържат се на маслена баня и се превръщат в страхотни пикантни яйчени хапчици, познати в Индия под името баджи.

Тях пък сервираме със сос райта, който доста наподобява пикантна салата снежанка. В киселото мляко влизат наситнена люта чушка, кубчета краставица, листенца кориандър и кимион за аромат. Изключително вкусно е да си топнете панирано яйце в този страхотен пикантен млечен сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта