Регистрация

Ароматно пиле със сос от круша и червено вино

Ароматно пиле със сос от круша и червено вино
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3141

Пикантни пилешки гърди с плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • сухи подправки и билки (розмарин, мащерка, босилек, риган, чубрица и чили)
  • сол и пипер
  • 1 прясна круша, нарязана на дълги и тънки филийки
  • вино (например от къпини, ако предпочитате по-сладки вина)
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Намажете пилешките гърди с тънък слой от смесените сушени подправки и билки. Измийте ръцете си след това, заради чилито.

2. Сгорещете тиганче със зехтин сложете счукания чесън. Изпечете пилешкото на тигана, докато покафенее от всички страни и се сготви напълно (около 5 мин., според дебелината на парчетата).

3. Извадете го от съда и на негово място прибавете около 1/2 ч червено вино и крушите. Оставете виното да поеме всички аромати, останали от пилешкото. Изчакайте да покъкри до омекване на крушата и до сгъстяване на соса.

4. Поднесете пилешкото, полято с 1-2 с.л. от този сос. Може да сервирате също с гарнитура от кафяв ориз или запържени зеленчуци.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта