Регистрация

Сладко-кисело червено зеле

Сладко-кисело червено зеле
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3326

Червено зеле с оцет и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ ч.ч. масло
  • ⅓ ч.ч. кафява захар
  • 4 средни ябълки, обелени и нарязани на филийки
  • 2 дафинови листа
  • ½ глава червен лук, нарязан на кубчета
  • ¼ ч.ч. оцет
  • 1 глава червено зеле, фино накъсано
  • ¼ ч.ч. масло
  • 1 ч.ч. червено вино
  • лимонов сок от 1 лимон
  • ½ среден лимон
  • 4 зърна карамфил

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в гювеч.

2. Прибавете ябълките и лука и сотирайте леко.

3. Прибавете фино накъсаното зеле, червеното вино, карамфила, захарта и дафиновите листа.

4. Оставете да къкри на слаб огън, покрито с капак, за 1 час.

5. След това прибавете останалите необходими продукти.

6. Стоплете, колкото да се разтопи маслото и поднесете веднага.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта