Регистрация

Арабска пица с кайма и зеле



Арабска пица с кайма и зеле
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1366

Домашно къри с люти чушки и арабски банички с месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.11.2017

Мултинационална рецепта за пълнен хляб с месо и зеле, който е подходящ за закуска или основно показват Лора и Стоян. Тези питки представляват индийско тесто за плосък индийски хляб, в което се увива запръжка от кайма с подправки и зеле, овкусена с малайзииско къри и се запича на плоча или тиган, за да се получи подобие на турско гюзлеме.

Видеото започва с рубриката "А как се прави", където си правим домашно къри. За целта в тиган запичаме заедно зърна кориандър, цели сушени люти чушлета, резене, кимион и черен пипер на зърна, карамфил, семенца звездовиден насон и кардамон. Щом започнат да пукат, ги прехвърляме в хаванче, а в тигана самостоятелно запичаме малко зърна ориз. Изсипваме и тях в хаванчето, счукваме всичко на прах, добавяме куркума и кайенски пипер на прах и разбъркваме докато подправката се смеси добре. След това си прехвърляме в плик с цип или в стъклен съд за подправки и ползваме, когато си готвим азиатска кухня.

Запръжката правим като наситняваме лук и чесън, рендосваме джинджифил, готвим ги в сгорещено масло, след това добавяме кайма, пържим докато стане на трохи, овкусяваме с кърито, сол и пипер и добавяме наситнено зеле. Готвим още съвсем малко, след това охлаждаме и разбъркваме със сурови яйца.

Взимаме си тесто за индийски хляб без набухватели. Ето как се прави по рецепта за Роти Прата. След това го изтъняваме, пълним с каймяната смес и запечатваме. Как се завиват този тип банички - гледайте във видеото. Остава само да ги изпечем двустранно върху намазнена плоча. А след това поръсваме с пресен кориандър и хапваме.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта