Регистрация

Америнакнски омлет с кренвирши

Америнакнски омлет с кренвирши
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 154

Прегънат омлет с кашкавал, кренвирши и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 червена сладка чушка
  • 1/4 глава червен лук
  • 2 кренвирша
  • 1 неголям домат
  • 1 люта чушка по желание
  • 20 г масло
  • сол, черен пипер, риган
  • 4 яйца
  • 50 г кашкавал
  • магдноз или пресен лук за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно домата, червената и лютата чушка и лука. Кренвиршите нарежете на малки кубчета.

2. Сгорещете 10 г масло в тиган. Запържете в него първо само лука за минута, после добавете домата и гответе още минута, след това чушката и две минути, после кренвиршите и лютото чушле. Овкусете с подправки и оставете на слаб огън за няколко минути при периодично бъркане.

3. Яйцата разбийте с тел в купа с щипка сол.

4. В по-голям тиган сгорещете още 10 г масло на умерен към слаб огън. С черпак наливайте от яйцата в тигана докато се получи голяма тънка и равномерна палачинка.

5. След 4 минути обърнете внимателно. В едната половина разпределете плънката. В другата - рендосания кашкавал. Прехлупете, сложете капак, намалете огъня на слаб и оставете да се готви още 4 минути. След това сервирайте с поръска от пресен лук или свежи листа магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта