Регистрация

Американски сандвич за закуска със сирена, яйце и колбас

Американски сандвич за закуска със сирена, яйце и колбас
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1349

Американска закуска от топли сандвичи с шунка и кашкавал, гарнирани с яйце и поднесени с авокадо, зеленчуци и плодов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 8 слайса кашкавал за сандвичи
  • 4 слайса обикновен кашкавал или моцарела
  • 400 г шунка или бекон на слайсове
  • връзка магданоз или кориандър
  • 1 авокадо
  • 4 филии хляб
  • 4 с.л. олио
  • 30 г масло
  • зеленчуци по избор
  • прясно изцеден плодов сок
  • хаш браунс или рьощи, за да се спази традицията и ако подозирате, че може да не се нахраните (повече за разликата между хаш браунс, рьощи и пататник - вижте тук)

Начин на приготвяне:

1. Пригответе си под ръка на близкия плот 2 големи или 4 по-малки чинии, в които ще наредите закуската.

2. В тиган с незалепващо покритие разтопете половината масло на слаб към умерен огън и поставете две от филиите за по минута. След това обърнете и сложете върху хляба по слайс кашкавал за сандвичи.

3. Над него сложете половината от шунката или бекона, след това сложете по плочка обикновен кашкавал и завършете с кашкавал за сандвичи.

4. Поставете капак на тигана и дръжте така три минути. После извадете в две отделни чинии. Повторете упражнението с останалите количества масло, хляб, кашкавал, колбас и сирене за сандвичи.

5. Сгорещете 1 с.л. олио в същия тиган на умерен огън и запечете яйце. Метнете директно върху един от готовите сандвичи. Оставете жълтъка рохък за по-красиво. Повторете и с останалите три яйца.

6. На финала украсете сандвича с пресен магданоз или кориандър и поднесете с резени авокадо, пресен зеленчук, хаш браунс и чаша фреш. Тази закуска ще ви задържи сити за повечко часове.

 

Източник: YouTube/SpiceShhh

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта