Регистрация

Американска фритата с млечни продукти

Американска фритата с млечни продукти
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4292

Печено ястие с яйца и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. нарязан и обелен картоф
  • 60 г настъргано обезмаслено сирене чедар, разделено на две части
  • 170 г пресни белтъци, леко разбити
  • 2 с.л. нискокалоричен маргарин
  • 1/2 ч.ч. нарязан червен лук
  • 1/2 ч.ч. нарязана червена сладка чушка
  • 1/2 ч.ч. нарязан нетлъст канадски бекон
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1/4 ч.ч. обезмаслена заквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофа в малка тенджерка и покрийте с вода. Оставете да заври. Варете 10 мин. или до омекване и отцедете.

2. Загрейте предварително фурната на 230ºС.

3. Смесете 1/4 ч.ч. сирене с белтъците и разбъркайте хубаво. Заделете. Разтопете маргарина в 25-см незалепващ тиган на среден огън. Прибавете картофа, лука, сладката чушка, бекона и чесъна и сотирайте 5 мин. Прибавете яйчената смес и разпределете равномерно по дъното на тигана. Гответе на средно-слаб огън 5 мин. или докато се втвърди почти напълно.

4. Увийте дръжката на тигана с фолио и го сложете във фурната. Печете на 230ºС 5 мин. или до готовност. Поръсете с останалата 1/4 ч.ч. сирене; печете още минута или докато сиренето се разтопи. Поднесете със заквасена сметана.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта