Регистрация

Американска лазаня с телешко

Американска лазаня с телешко
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 3470

Вкусна лазаня с месен сос от телешка кайма и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За месния сос:

  • зеленчуково олио
  • 500 г телешка кайма
  • лук
  • чесън
  • 400 мл консервирани домати
  • сушен риган
  • сушен босилек
  • 400  мл доматен кетчуп

За соса със сирене:

  • 1/2 бучка масло
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • мляко
  • сушен дафинов лист
  • смляно индийско орехче
  • 150 г настърган американски чедар
  • 150 г настърган пармезан
  • 1 пакет кори за лазаня

Начин на приготвяне:

1. Започнете с месния сос. Нарежете лука и чесъна и сотирайте с олио в тенджерка или дълбок тиган до омекване. Добавете телешката кайма и запържете до покафеняване. Добавете нарязаните на кубчета консервирани домати, сушените подправки и кетчупа. Покрийте и варете на слаб огън за около час.

2. За соса със сирене, започнете като сгорещите малко мляко в тенджерка с дафиновия лист и половината лук (ненарязан). Сгорещете маслото в друга тенджерка и когато се разтопи, добавете брашното. Гответе докато се получи гъста паста и след около 1-2 мин. (като внимавате да не покафенее), прибавете малко по малко горещото мляко, като разбърквате след всяко добавяне, за да не стане на бучки. Варете бешамела около 20-30 мин., за да не остане вкус на сурово брашно, така че ако се сгъсти много, добавете още мляко. След 20-30 мин. добавете настърганите сирена и смляното индийско орехче.

3. Сварете листовете лазаня в подсолена вода за няколко мин. до омекване. Постелете ги върху влажна кърпа, докато чакате.

4. Подредете лазанята в намаслен йенски съд, като сложите ред кори, ред месен сос, ред сос със сирена, пак паста и т.н., като завършите със сос сирена и добавете още от двата вида сирене отгоре. Покрийте с фолио и печете на 180ºC за около час, като махнете фолиото през последните 10-15 мин., за да се запече сиренето. Оставете лазанята да се охлади извън фурната за около 20 мин. преди да поднесете със салата.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
3
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта