Регистрация

Аламинут брускети с моцарела и аншоа

Аламинут брускети с моцарела и аншоа
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3639

Бърз и лесен рибен деликатес.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 питка  фокача  или чабата, нарязана на филийки
  • 2 топчета моцарела Бъфало, нарязани на парчета
  • 6 филета аншоа  в олио, ситно нарязани
  • 100 г зелен лук, нарязан на ситно
  • 100 г люта червена чушка, почистена от семената и нарязана
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • черен пипер
  • тоскански зехтин

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа нарязаните филета аншоа със зеления лук, лютата чушка, горчицата, зехтина и пипера. НЕ добавяйте сол.

2. Наръсете филийките хляб със зехтин, сложете отгоре по едно парче моцарела и ги запечете за 5 минути.

3. Сложете по малко от сместа с аншоа и подправки върху всяка филийка.

4. Наръсете с малко зехтин и прясно смлян черен пипер.

5. Сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта