Аламинут брускети с моцарела и аншоа
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3841
Бърз и лесен рибен деликатес.
Необходими продукти:
- 1 питка фокача или чабата, нарязана на филийки
- 2 топчета моцарела Бъфало, нарязани на парчета
- 6 филета аншоа в олио, ситно нарязани
- 100 г зелен лук, нарязан на ситно
- 100 г люта червена чушка, почистена от семената и нарязана
- 1 ч. л. дижонска горчица
- черен пипер
- тоскански зехтин
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купа нарязаните филета аншоа със зеления лук, лютата чушка, горчицата, зехтина и пипера. НЕ добавяйте сол.
2. Наръсете филийките хляб със зехтин, сложете отгоре по едно парче моцарела и ги запечете за 5 минути.
3. Сложете по малко от сместа с аншоа и подправки върху всяка филийка.
4. Наръсете с малко зехтин и прясно смлян черен пипер.
5. Сервирайте.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ