Регистрация

Агнешко с лимон и чесън

Агнешко с лимон и чесън
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4053

Всякакво агнешко месо, което ви попадне, е подходящо за тази рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • агнешко - пържоли, котлети, плешки... по ваш избор
  • розмарин
  • чесън
  • пресен лимон
  • сол и пипер
  • зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

1. Добре овкусете месото със сол и пипер, оставете го на стайна температура около 20 минути преди да започнете да готвите. 
(Колкото по-дълго го оставите да се маринова, толкова по-добър вкус ще има месото.) 

2. Изцедете лимона над месото и в купичка смесете чесън, розмарин и зехтин. Намажете агнешкото с тази смес, а ако печете плешка, най-добре направете малки прорези и сложете в тях.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта