Регистрация

Агнешко с коричка от менотово песто

Агнешко с коричка от менотово песто
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 299

Печено агнешко в кора от мента, сирене, ядки и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-700 г парче агнешко месо (цяло парче)
  • 70 мл зехтин
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 50 г орехи
  • връзка прясна мента
  • 30 г бяло сирене
  • 2-3 скилидки чесън
  • крекери и зеленчуци за гарнитура
  • масло и вино за сос по желание

Начин на приготвяне:

1. Оставете месото на стайна температура за поне 30 минути.

2. В купата на блендера добавете листата мента, скилидките чесън, солта и пипера, орехите и сиренето. Залейте със зехтина и пюрирайте.

3. С получената смес намажете мръвката  от всички страни.

4. Поставете я в гореща тава, която сте сгорещили докато затопляте фурната на 200 градуса. След това сложете месото в горещата фурна и печете 20-30 минути на 180 градуса.

5. Пет минути преди да извадите донамажете с малко от заделеното песто. След изваждане оставете да почине още 5 минути преди да нарежете на слайсове.

6. Поднесете с украса от крекери и зеленчуци. По желание направете сос от печенето, като подгреете тавата на ктолон, добавите 50 мл вино в нея и отчегъртате загорелите парчета. Разбъркайте добре, прецедете и добавете 30 грама студено масо в сместа.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта