Регистрация

Агнешко рагу с паста



Агнешко рагу с паста
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1364

Агнешка яхни с маслини и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.02.2018

Агнешко в доматен сос, поднесено върху прясна паста готвят Лора и Стоян, като уточняват, че папарделите са пожелателни в ястието и можете да си направите само първата част от него, като превърнете един агнешки бут в уникална яхния с доматен сос, маслини, моркови, лук и целина. За да се получи стойностно рагу, ще трябва да прекара дълго време на котлона, но пък няма да има нужда от вас, затова не се чувствайте преангажирани с ястието.

Започваме като нарязваме месото на хапчици, овкусяваме със сол и пипер, поръсваме с брашно и пържим в сгорещен зехтин до покафеняване от всички страни. След като извадим мръвките в същия съд запържваме лука с чесъна и добавяме морковите и целината. Овкусяваме с пушен пипер, добавяме консерва белени домати на кубчета, регулираме вкуса с малко захар, добавяме червено сухо вино, телешки бульон и връщаме месцата. Захлупваме с капак и оставяме да се готви на умерен огън за 2 часа.

Готовата агнешка яхния обогатяваме с добавка от маслини каламата и босилек. Отделно по желание си сваряваме паста и сервираме ястието като на дъното на чинии разпределяме спагетите, отгоре - вкусната агнешка манджа и на финала по желание поръсваме с рендосан пармезан.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта